Solved

Has anyone worked with Elementor and WPML before and come across this problem?

  • 16 June 2021
  • 5 replies
  • 62 views

Userlevel 7
Badge +4

I created a site that uses Elementor Pro + WMPL Pro plugin for multi language support for pages and posts.  It works really well with Elementor except for single post, archive, search results, and 404 templates.  It seems one can only assign a single template for the entire site, ignoring any language settings.  So for these templates I’ve had to make them “language neutral” for my client until I find a solution.

On the WPML support site, this seems to be a known issue with elementor, and I’m not sure if anyone has a fix. 

Has anyone worked with Elementor and WPML before and come across this problem? 

The site is at http://deltalogic.ch if it helps anyone.

icon

Best answer by Strahinja Zivkovic 21 June 2021, 11:23

View original

5 replies

Userlevel 7
Badge +4

Hey @Abner Rojas I have created a new topic for you so that you will hopefully get some responses, not so likely to get a response if you post in a “Sticky Admin Post” - have a great day :)

Userlevel 7
Badge +4

Thanks Susan, I probably screwed up haha.  It’s a bit confusing where to post stuff in this community to be honest, there seems to be a lot of overlap.

Userlevel 7
Badge +4

No worries @Abner Rojas its easily done.

Userlevel 6
Badge +6

@Abner Rojas there is a fix in WPML forum, check this link https://wpml.org/forums/topic/elementor-single-and-archive-templates/ I don’t know if there is compatibility updates from Elementor of WMPL.

 

I used Elementor + WMPL combination for a site I finished almost 2 years ago, I did not find any problems to translate templates (single, archive, search or 404) and assign them the right language. Here is the link https://www.smarterion.ch/ When you open some of your template, did you see this part (see attachment) 

 

Userlevel 7
Badge +4

@Abner Rojas there is a fix in WPML forum, check this link https://wpml.org/forums/topic/elementor-single-and-archive-templates/ I don’t know if there is compatibility updates from Elementor of WMPL.

 

I used Elementor + WMPL combination for a site I finished almost 2 years ago, I did not find any problems to translate templates (single, archive, search or 404) and assign them the right language. Here is the link https://www.smarterion.ch/ When you open some of your template, did you see this part (see attachment) 

 

Thanks for this!

Reply